8 zaken die je van Tesla Model 3 mag verwachten

7 years ago  •  By  •  0 Comments

Eind deze maand krijgen de eerste Tesla Model 3 eigenaren hun auto. Na veel lezen, kijken en lang wachten, durf ik 8 voorspellingen over deze auto te doen.

1. Nagenoeg dezelfde kleuren als de Model S

De kleuren opties lijken gelijk te worden aan die van de Model S.

kleur opties Tesla model S

In het wild is de auto inmiddels gespot in al deze kleuren op midnight silver na.

2. Geen snelheidsmeter en geen heads-up display

De model 3 heeft alleen een landscape geplaatst 15″ bedieningspaneel en geen snelheidsmeter. Om de auto niet te fancy te maken t.o.v. de Model S en X verwacht ik geen heads up display (HUD).

3. Standaard accu van 60kWh of minder, optie maximaal 75kWh

Het chassis van de auto kan op dit moment een accu van maximaal 75kWh dragen. De accu zal echter kleiner zijn want Tesla verkoopt de auto op dit moment met een bereik van 345 km per laadbeurt. Een accu van 60kWh of minder lijkt daarmee de standaard optie te worden. Ik denk dat de meerprijs van de accu € 1000,- euro per kWh zal zijn.

4. Auto pilot gaat geld kosten

De auto is voorzien van autopilot -deze lijkt voor alle auto’s nog een kleine update te krijgen– en die optie is net als op de Model S verkrijgbaar tegen een meerprijs. Ik vermoed dat die optie zo’n € 5500,- euro zal kosten.

5. Standaard panoramisch dak, schuiven een optie

Uit een eerdere video bleek al dat een schuifdak uiteindelijk een optie zal worden. Ik betwijfel of deze optie bij de lancering al beschikbaar zal zijn. Het panoramische dak wordt standaard.

6. Drie velg opties

Ik verwacht 3 velg opties.

Tesla Model 3 velg opties

7. De deuren gaan niet zelf open

De handvatten van de Model 3 schuiven niet automatisch naar buiten, iets dat standaard was op de eerste generatie Model S. De deuren gaan niet vanzelf open als bij latere versies van de X en de S. De Model 3 doe je open met de hand.

model 3 door deur handvat

8. Handvatten zijn een hint voor de rest van de auto

De rest van de auto zal ook eenvoudig zijn, omdat de Model S en X wel aantrekkelijk moeten blijven. Ik verwacht dan ook dat een zaken als stoelen en binnen verlichting minder opties bevatten dan de Model S.

Submit a Comment