Adidas Energy Boost 2 ESM vs Adistar Boost ESM

8 years ago  •  By  •  0 Comments

Wat is het verschil tussen de Adidas Energy Boost 2 ESM en de Adidas Adistar Boost ESM? Ik kon het online amper vinden en daarom een eerste indruk van beide schoenen. Daarnaast even kort een waarom weer Boost en het het verschil tussen mijn eerste en de nieuwe schoenen.

Ik ben fan geworden van de eerste generatie Adidas Boost. Gekocht in de USA in 2013 toen ze net uit kwamen en door de $/€ koers schandalig, maar net niet te duur. Het idee erachter was ook een beetje dat een dure schoen zou aansporen tot veel lopen en dat heeft gewerkt.

Jaar Aantal (in x) Totale afstand (in km)
2013 20 97,5
2014 66 398,2
2015 95 648,7

Adidas Adistar, Energy Boost, Eerste versie Boost
Adistar, Energy Boost, Eerste versie Boost

De huidige schoen werd na 1050 km echter wat glad met dit natte weer. Een prima excuus om op zoek te gaan naar de nieuwe versie die ‘toevallig’ net een goed prijs drop hadden gehad door de introductie van Boost versie 3. Ik kwam daarbij twee schoenen tegen, die een waardige opvolger konden zijn. De Energy Boost 2 ESM & Adistar Boost ESM. Het was online lastig zoeken naar de verschillen en omdat ik steeds meer ga lopen besloot ik beide te kopen.

De Energy Boost 2 ESM is een neutrale schoen en lijkt bij het lopen het meest op het originele Boost gevoel. Ik ‘klap’ nog wel eens naar binnen op schoenen en ik heb dat bij de Energy Boost meer dan bij de Adistar. De Adistar is dan ook schoen met meer ‘Stability’ en ‘Arch Support’, of terwijl, ondersteuning aan de binnenzijde van de voet. De Energy Boost heeft 4 gaatjes (in harder plasic) en de Adistar 5 (in zachter materiaal). De 5 gaten bevorderen de stabiliteit van de Adistar. Lock Lacing helpt trouwens bij het verbeteren van de stabiliteit van de Energy Boost en bij het rennen merk ik niets van het ‘naar binnen klappen’.

De Adistar heeft een iets andere zool.

3 paar onderkantjes van de Adidas Adistar, Energy Boost en de eerste versie Boost
Adistar, Energy Boost, Eerste versie boost, van onderen

Ik weet niet of ik dat prettig vind, maar de Adistar voelt steviger. De Adistar heeft daarmee ook meer Thump. Ik vermoed daarmee dat de Adistar voor mij wat meer een bos schoen wordt en de Energy Boost wat meer een snelle weg schoen.

Verder valt op dat de veter gaten ‘steviger’ zijn bij de Energy Boost. Ik maak me daar overigens geen zorgen over want ook bij de oude schoen is hier amper rek in gekomen. Dit stevigere plastic wordt door sommige lopers als wat rigide en daarmee minder comfortabel ervaren, maar ik heb daar geen last van gehad.

First generation Adidas Boost
Bij de eerste generatie Boost zijn de veter gaten ook na bijna 1100 Km amper uitgelubberd

Ik heb de schoenen ook even gewogen. De Adistar is een maat 42 (8,5 US) en komt op ongeveer 290 gram. De Energy Boost is een maat 41 1/3 (8 US) en komt op ongeveer 275 gram, net als de eerste generatie.

Adidas Boost 3x wegen
Adistar, Energy Boost, Eerste versie boost op de weegschaal

Overall ga je van beide schoenen veel plezier hebben. Ben je een neutrale lopen dan zou ik voor de Adidas Energy Boost 2 ESM gaan. Hij is op dit moment ruim € 20,- goedkoper en hij geeft je meer het echte Boost gevoel. Wil je een schoen in Voys kleuren dan kun je beter voor de Adistar gaan :P. De Adistar is echter vooral bedoeld voor de loper die wat meer stabiliteit zoekt. Ook als je regelmatig loopt op onregelmatig terrein kan ik me voorstellen dat de iets stuggere Adistar zool de voorkeur geniet.

Wil je nog meer weten over de Energy Boost 2 dan lees je hier een (Engelse) review van AdidasEnergy Boost 2 ESM en de Boost techniek. Niet lezen maar kijken? Hier meer review van de Adistar Boost en van de Energy Boost.

Submit a Comment