Gronings hoofdkantoor PostNL wordt startersfabriek

9 years ago  •  By  •  0 Comments

Het oude pand van PostNL aan de zuidzijde van het Groningse hoofdstation wordt omgebouwd tot een groot bedrijvenverzamelgebouw voor startende ondernemers.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag.

In het pand is momenteel zo’n 6000 vierkante meter beschikbaar voor starters. Op termijn moet dat worden uitgebreid tot 14.000 vierkante meter. Daarmee zou Platform Zuid, zoals de werknaam van het project luidt, één van de grootste starterslocaties van Nederland worden.

Het is de bedoeling dat de kruisbestuiving tussen de vele starters uit verschillende disciplines tot innovatieve nieuwe ideeën gaat leiden. Ook een aantal Groningse starterscollectieven als game-incubator Indietopia (ongeveer 50 man met 21 bedrijfjes), De Maakplek (zo’n 40 starters) en Spindle (een dochter van internettelefoniebedrijf Voys) willen zich in het oude postkantoor vestigen.

Hoe lang de starters in het gebouw kunnen verblijven is nog niet bekend. Dit zal afhankelijk zijn van de herindelingsplannen voor het Groningse stationsgebied. De initiatiefnemers rekenen op een periode tussen de 3 en 15 jaar. Volgens de Groningse wethouder Joost van Keulen zal er zeker tot 2018 plek zijn voor de startende ondernemers.

Submit a Comment