Ik heb je hulp nodig… wel of geen drukwerk?

2 years ago  •  By  •  3 Comments

Wat fijn dat je hier bent. Ik heb namelijk je hulp nodig. Na 10 jaar experimenteren met zelfsturing, een groei van 15 naar 150 collega's en heel veel podia-optredens en verhalen over dit onderwerp, hebben we al onze lessen - en meer - gevangen in een boek. 

Het was een project van 3 jaar dat vooral het laatste jaar bestond uit heel veel schrijven, samen met een prachtige club collega-schrijvers

Het boek is klaar. Bijna 250 pagina’s en 70.000 woorden aan pure inhoud. In eerste instantie zou het boek gaan over de ‘hoe’ van zelfsturing, maar uiteindelijk het werd zo veel meer. Het is een verhaal geworden over het mooiste uit jezelf en je organisatie halen.  

En nu sta ik voor een keuze. Gaan we het boek uitgeven als een echt boek? Met een ISBN-nummer en woorden op papier (incl de ecologische footprint)? Of zetten we het alleen als PDF-bestand op de website van Voys zodat de hele wereld het gratis kan downloaden?

Het doel is heel simpel. Ik wil dat dit verhaal gelezen en gedeeld wordt. Gelijkwaardigheid zit in de kern van Voys en in die van mij. Dit boek helpt bij het invulling geven aan gelijkwaardig organiseren en samenwerken. 

Het boek staat al – als losse hoofdstukken – helemaal online en heeft tussen de 10.000 en 15.000 lezers gehad. Het Voys handboek voor nieuwe collega’s dat we eerder schreven, is met 4.000 fysieke exemplaren en meer dan 25.000 online downloads een bestseller. 

De vraag is dan: heeft het boek de meeste impact als je het kosteloos mag hebben, of hoort de hype van een ‘echt’ boek erbij om een zo groot mogelijk publiek te bereiken? 

Ik hoor heel graag je mening hierover in de comments. Alvast bedankt voor je hulp. 

Mark

P.S. Schrijf je je in voor mijn nieuwsbrief? Dan ben je de eerste die de PDF-versie van het boek ziet.

Comments 3

  1. Jan Roelof
    Zou een mooi boek zijn om kado te geven, maar ja een gratis en ook nog digitaal kado drukt weinig waardering uit misschien.
  2. Hoi Mark, the medium is de message. Mooie opmaak, goede illustraties en wat mij betreft ook in print. Mooi om weg te geven/te krijgen. Natuurlijk in combi met digital zodat lezers comments kunnen geven, kunnen aanvullen etc. Ook mooi naar alle “bijdragers”, die iets concreets in handen krijgen. Etc, etc. Lijkt me waardevol om eind resultaat tot me te nemen. Groet
  3. Hard copy. Lees zoveel fijner. En kan dat inmiddels met hergebruikt papier? Als men het wil, kopen ze ook. Kijk naar succes van boek Grip.

Submit a Comment