Ultrabook: Prime vs Series 9 vs X1 Carbon

11 years ago  •  By  •  0 Comments

Al enkele maanden mag ik de nieuwe standaard werkpaarden van Voys testen. Iedere collega heeft de keuze uit een Windows machine of een Macbook Air. Natuurlijk moet die Windowsmachine wel een waardig tegenhanger zijn voor de mooie apparatuur van Apple dus het moest een ultrabook worden en globaal waren er 3 opties.

Samsung valt af

In een vergelijking viel de Series 9 af door de lagere kwaliteit van het scherm, de tragere kleinere SSD en een tragere CPU.

Asus, niet zakelijke genoeg, op papier betere laptop

De machines van Asus bleken prachtige snelle laptops, met een geweldig scherm. Wel bleek de bouwkwaliteit op kleine punten wat minder en in de praktijk bleek de resolutie van 1920×1080 te hoog om zonder tweaks prettig werkbaar te zijn. Toen we extra machines wilde bestellen bleek tevens de standaard configuratie aangepast, iets wat zeer storend is in een zakelijke omgeving.

Lenovo X1 carbon

De X1 Carbon was inmiddels in het wild gespot en met de zakelijke achtergrond van deze Thinkpad in het achterhoofd werden er 6 machines besteld. Voor hetzelfde geld een tragere SSD, een lagere resolutie en kwalitatief minder natuurgetrouw gescherm. Iets waar we bij Samsung bewust niet voor kozen. Voordelen van de Lenovo waren het 14″ scherm wat groter is dan de 13″ inch van de concurrentie en de standaard Windows 8 Pro licentie, waar de concurrentie het met Home moet doen.

In de praktijk blijkt Lenovo een prachtige zakelijke laptop waarvan de bouwkwaliteit zeer hoogwaardig is. Het toetsenbord typt prettig en krijgt een lichte voorkeur ten opzichte van de Asus ultrabook, welke als pre heeft dat het backlight keyboard automatisch aan gaat als de omgeving donkerder is. De 1600×900 resolutie van de Lenovo blijk een perfecte harmony met het 14″ scherm.

Conclusie? Lenovo it is.

Welke van deze machines je ook kiest; je zult er een prachtige laptop aan hebben. Voor een bedrijf is standaardisatie en lange ondersteuning echter essentieel en Lenovo lijkt daarbij de beste keus. Kies je een machine voor prive gebruik dan gooit de Asus wat mij betreft hoge ogen.

Submit a Comment